Třetí místo na Mistrovství České republiky v paravoltiži v Brně

11.10.2015 16:47

Již je známo, že Voltiž Duha, o.s. se od letošního roku neúčastní pouze voltižních závodů, ale má svoji zástupkyni také v paravoltiži, kterou je Mariana Fukalová.

A právě tato paracvičenka si účastí na třech závodech v paravoltiži (Praha, Podmitrov a Olomouc) splnila nominaci a mohla tak startovat na Mistrovství České republiky v paravoltiži. Letos se toto MČR uskutečnilo o víkendu 3.- 4.10.2015 v areálu VŠVF v Brně. Program letošního Mistrovství byl velice pestrý, v dopoledních hodinách se uskutečnilo hlavní uvítací defilé, poté jsme např. shlédli drezuru, parkur, psí agility nebo rytířskou přípravu k boji a závodit se začalo až po obědě, tedy ve 13.30h. Mariana zacvičila povinou sestavu velice pěkně, o dvě hodiny později se ji vyvedla i volná sestava. Poté jsme již sledovali další průběh závodů. V 19:00h bylo na programu vyhlášení paravoltižního poháru ČHS, kde se Mariana za letošní rok umístila na 21.místě z celkového počtu 28 paracvičenců. :)

Po tomto vyhlášení následoval  společenský program, kdy mj. najednou zhasly v hale všechny světla a dovnitř vjel kůň s jezdkyní a oba byli vyzdobeni svítícími tyčinkami. Takže jsme shlédli odvážnou jízdu, kdy ve tmě za doprovodu hudby nám byla předvedena drezurní úloha. Poté již následovala diskotéka pro všechny účastníky mistrovství, samozřejmě již za plného světla reflektorů..:)

V neděli závody pokračovaly hned od 9:00h a Mariana na vypůjčeném koni Quido odcvičila druhé kolo volných sestav a čekali jsme již na konečné výsledky. Před slavnostním zakončením MČR jsme ještě shlédli velice pěknou soutěž Tanec a barel. A poté již přišlo na řadu samotné vyhlášení vítězů.

Naše Mariana Fukalová v kategorii MHŽ nakonec získala překrásné TŘETÍ místo. GRATULUJEME!!!! Poděkování také náleží koníkovi Quidovi, na kterém mohla Marianka cvičit.